DAAD

DAAD

Donnerstag, 29. September 2016

работно време

Почитувани,

во понеделник (03.10.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Montag, 8. August 2016

годишен одмор

Почитувани,

канцеларијата ќе биде затворена во текот на месец август поради годишен одмор.

Со нови прашања и за нови консултации се гледаме од септември.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Montag, 25. April 2016

Почитувани,

канцеларијата ќе биде затворена во периодот од 26.04. (вторник) до 08.05.2016 (недела). Со прашања може да ни се обраќате на фејсбук или на нашиот мејл: daadlektorat.skopje@gmail.com.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје - Канцеларија за врски


Donnerstag, 7. April 2016

презентација/ Денови на образование и кариера 14.04. - 16.04.2016

Презентација на можностите за студирање и истражување во Германија, како и понудата на стипендии од Германската служба за академска размена (ДААД) под наслов 

"Study and Research in Germany"/ "Studieren und Forschen in Deutschland" 

на 15.04.2016 од 14 до 15 ч

во делот за презентации во хала 3, 
во рамките на Саемот за образование и кариера (Денови на образование и кариера 2016).

Посетете не и информирајте се за можностите!!! 

Dienstag, 15. Dezember 2015

Известување за кандидатите за летни јазични курсеви

Драги кандидати за стипендии за летни јазични курсеви,

ги добивме Вашите резултати од јазичното тестирање OnDaF. Вашите апликации ќе ги разгледа стручна комисија и доколку и е потребно нешто, ќе бидете известени.

Доколку не Ве побараме во меѓувреме, Ве молиме за трпение, се работи за голем број на апликации а конечните резултати ќе ги имаме дури во текот на април, почетокот на мај.

Среќно,
ДААД- Лекторат, Скопје

Известување за кандидатите за стипендии за докторски студии/ истражувачки престои

Почитувани кандидати за стипендии за докторски студии/ истражувачки престои,

како што знаете за Вас не е предвидено интервју, како и јазично тестирање. Вашите апликации се разгледуваат во седиштето на ДААД во Бон, Германија и доколку им треба нешто од Вас, ќе Ве побараат во меѓувреме.

Доколку не е потребен никаков дополнителен документ и сл., резултатите (без разлика позитивни или негативни) очекувајте ги во текот на април/ мај.

Целата постапка трае малку подолго, но се работи за огромен број на апликации од цел свет и Ве молиме за трпение.

Среќно,
ДААД- Лекторат, Скопје

Mittwoch, 9. Dezember 2015

јазично тестирање OnDaF

Драги кандидати за стипендија,

оваа година, по налог на централата на ДААД во Бон, целата постапка за избор на кандидати за стипендија во Македонија се одвива во многу пократко време од вообичаено.

Токму поради тоа, покана за јазично тестирање ќе добијат само оние кандидати за стипендија што ќе добијат и покана за интервју (доколку се пријавиле за стипендија за постдипломски студии), како и сите кандидати што се пријавиле за стипендија за летен јазичен курс.

Јазичното тестирање ќе се спроведи во Училиштето за јазици Лингва Линк во Скопје на 12.12.2015 (сабота).

Деталните информации во врска со полагањето ги имате на мејл.

Ве молиме за разбирање доколку не сме во можност веднаш да реагираме на Вашите прашања. Сите информации ги имате на нашиот блог.

Секое добро и среќно,
ДААД Лекторат Скопје, Канцеларија за врски